Äntligen! Boksläpp, årsmöte och mingel 17 februari 2019

image 2

 

Såhär ser den ut – den kommande boken om Carl Johan Dyfverman. Omkring 160 sidor och rikt illustrerad

Såhär lyder baksidestexten :

Vem var skulptören vars kraftiga händer modellerade vackra hedniska gudar, som prydde de nyrikas palatsliknande hus, men också med samma händer realiserade sin egen fromma vision i en mängd altartavlor, som andas frid och gudlig tillit?
Samtidigt finns ingenting kvar av det som gjorde honom till en dåtida rikskändis, nämligen skulpturerna i snö under fyra bistra vintrar 1888-1891.
Idag är han bortglömd, en av de många ”obenämnda” vars konst ändå omger oss i flera av Sveriges största städer. Konst som finns där, bara vi lyfter blicken. Konst som 150 år senare bär sin tids ideal och värderingar i gips, zink eller lera, brons eller järn.
Tack vare många års faktainsamling och ofta rent detektivarbete kan för första gången Carl Johan Dyfvermans liv och gärning skildras och vi får i detalj information om mer än 360 verk – många av dem för första gången. Bara i Stockholm kan vi – med hjälp av en karta – vandra mellan 51 olika platser som har rymt, eller fortfarande rymmer hans verk. En vandring som börjar vid det välkända fyrspannet på Cirkus tak på Djurgården. Många av verken finns också på bild i denna rikt illustrerade bok.
image
 VÄLKOMMEN TILL JUBILEUM OCH BOKSLÄPP.
  Plats blir Konstakademien i Stockholm, där Carl Johan gick under fyra år på 1870-talet. Vi träffas alltså i samma lokaler som han fanns i dagligen, närmare bestämt BIBLIOTEKET.
 Tiderna blir följande:
12.30 Samling i Konstakademiens entréhall. Det finns två entréer med olika bra tillgänglighet: Fredsgatan 12 (mot Rosenbad, trappor) och Jakobsgatan 27 C (andra sidan av huset med dörröppnare och hiss)
13.00 Årsmöte med Bildhuggare Carl Johan Dyfvermans släktförening.
13.45 c:a Kaffepaus
14.00 Martin presenterar sin nya bok i ord och bild.
15.00 Boksläpp och mingel (fram till 16.00 då Konstakademien stänger).